Leie

Når du leier så vil du alltid betale litt mer for ting enn om du eier dem. Når det er sagt så er det veldig lett å si at det ikke er så bra og leie. Det finnes veldig mange fordeler med å leie som du ikke finner ved eierskap. Tenkt deg for eksempel en bil. Det er veldig fint å kjøre rundt i en ny bil fordi en ny bil ikke vil kreve så veldig mye av deg sammenlignet med en brukt bil. En ny bil krever lite vedlikehold og en ny bil har sjeldent ting som detter ifra hverandre. Når du virkelig begynner å jakte på ting som skaper på problemer vil du fort se at en gammel eller en brukt ting trenger mye mer pleie enn en ny ting.

Her kan jo bilen være et godt eksempel, men det samme gjelder for hus. Leier du et hus kan du fint slutte å leie om det blir for dyrt for deg å bo der fordi du har mistet jobben eller på andre måter kommet i en situasjon som ikke er så bra.

Egenandel

Når du kjøper noe som koster litt blir det fort slik at du må kjøpe med litt penger selv også. Du kan ikke bare få noen uten at du legger inn litt selv. Dette kalles egenandel og er veldig vanlig på bil og på hus. Når du ser at det er vanlig på bil og på hus så vet du at for at du skal få dette så må du gjøre noe for å få det. Den letteste måten å dekke egenandelsbehovet er ved å låne pengene eller spare dem opp.

Related Post